تغذیه پروتئینه زنبور عسل

  • در این مقاله نیازهای پروتئین زنبور عسل را تجزیه و تحلیل خواهیم کرد. در حالی که شهد (یا شکر به عنوان غذای مکمل) منبع انرژی اولیه برای زنبور عسل است، گرده از طریق ترکیبات خود به توسعه کلنی با یک سری عناصر حیاتی کمک می کند.

همانطور که همه ما می دانیم، روش ها و دستور العمل های زیادی برای جایگزینی و مکمل گرده در زمانی که به اندازه کافی در دسترس نیست یا کیفیت آن پایین است، وجود دارد. بدون قصد ایجاد اختلاف، برخی از این رویکردها فقدان دانش اولیه را در مورد ترکیب گرده و پروتئین مورد نیاز زنبور عسل نشان می دهد. بدون مقدمه، بیایید ابتدا ببینیم گرده چیست و بفهمیم که چگونه می توانیم با موفقیت آن را تکمیل کنیم.

عنصر اصلی ارائه شده توسط گرده، پروتئین است . علاوه بر پروتئین، گرده یک سری مواد دیگر را نیز تضمین می کند که برای رشد طبیعی کلنی زنبور عسل مهم هستند: چربی ، ویتامین ها و مواد معدنی .

درصد پروتئین گرده لازم برای زنبور عسل حداقل 20-25 درصد است. این اعداد توسط مطالعات متعدد (پیوند در انتهای مقاله) تأیید شد.

همچنین این واقعیت که زنبور عسل می تواند با مصرف گرده با غلظت پروتئین کمتر زنده بماند ، درست است ، اما همچنین ثابت شد که طول عمر زنبورهای کارگر در مصرف گرده با درصد پروتئین بالا (25 تا 30 درصد) در مقایسه با مصرف کمتر ، بسیار افزایش می یابد. گرده با کیفیت (کمتر از 20 درصد پروتئین). زمانی که فقط گرده با پروتئین کم در دسترس باشد، پرورش جوجه ها کاهش می یابد.

ازمایشات قابل قبولی از مطالعه D. Anderson در سال 1997 می آید که نشان داد به ازای هر 10 گرم پروتئین زیستی، مقدار 48 گرم گرده با 30 درصد پروتئین باید توسط کلنی متابولیزه شود. برای 20 درصد گرده، همان کلنی به 72 گرم گرده نیاز دارد تا همان 10 گرم پروتئین را دریافت کند. با استفاده از نتایج مطالعه می توان دریافت که کلنی با مصرف 3 کیلوگرم گرده با 20 درصد پروتئین، همان مقدار پروتئین مصرفی 2 کیلوگرم گرده با 30 درصد پروتئین را به دست می آورد. این امر اهمیت درصد پروتئین بالاتر را با توجه به تلاش کلنی در مصرف و متابولیسم گرده نشان می دهد. نتیجه گیری دیگر این است که مقدار گرده مصرفی یک کلنی تا حد زیادی به درصد پروتئین آن و عوامل متعددی مانند منطقه و جمعیت نوزادان بستگی دارد. در مورد گرده با کیفیت متوسط، نسبت تبدیل گرده به زنبور عسل 1:1 است (برای تولید 1 کیلوگرم زنبور به 1 کیلوگرم گرده نیاز است). این بدان معناست که مصرف به میزان زیادی به کیفیت گرده بستگی دارد و سپس عوامل دیگر وارد عمل می شوند. این موضوع تنوع زیاد مصرف گرده را در طول یک سال (از 25 تا 55 کیلوگرم) توضیح می دهد. آخرین تحقیقات همچنین نشان می دهد که این اعداد در واقع بیشتر است زیرا گرده مصرف شده توسط زنبورهای تازه بیرون آمده (که برای تشکیل بدن چربی آنها لازم است) در نظر گرفته نشده است.

اگر درصد پروتئین تنها نگرانی در هنگام انجام تغذیه تکمیلی بود، همه چیز بسیار ساده بود. اما جدا از درصد پروتئین، باید یک جنبه کلیدی را نیز در نظر بگیریم: پروفایل اسید آمینه . اسیدهای آمینه بیت هایی هستند که پروتئین را تشکیل می دهند و نسبت آنها بسیار مهم است. همانطور که قبلاً در مقاله قبلی گفتیم ، پس از تجزیه و تحلیل نمونه های مختلف گرده، به این نتیجه رسیدیم که اگرچه مقدار هر اسید آمینه متفاوت است، نسبت آنها ثابت می ماند. سپس می‌توان مشخصاتی از آمینو اسیدها را برای زنبورهای عسل بهینه ارائه داد:

آمینو اسید مورد نیاز زنبور عسل (g/16 گرم نیتروژن)
ترئونین 3.0
والین 4.0
متیونین 1.5
ایزولوسین 4.0
لوسین 4.5
فنیل آلانین 1.5
هیستیدین 1.5
لیزین 3.0
آرژنین 3.0
تریپتوفان 1.0

اندازه گیری هر اسید آمینه مشابه اندازه گیری مقدار پروتئین خام در یک ماده انجام شد – با گزارش اعداد گرم از یک اسید آمینه به 16 گرم نیتروژن. برای درک بهتر اهمیت نسبت اسید آمینه، اجازه دهید به مثال زیر نگاه کنیم: تغییر نسبت ایزولوسین و والین از 4:4 به 3:4 منجر به کاهش 25 درصدی کارایی متابولیسم پروتئین از غذای مکمل شد. این امر باعث می‌شود که درصد پروتئین کل غذای تکمیلی مهم‌تر شود، زیرا بعید است که زنبورها 100٪ از پروتئین را استفاده کنند، به خصوص اگر نسبت اسید آمینه و فراهمی زیستی در نظر گرفته نشود.

به غیر از اسیدهای آمینه، در ایجاد مکمل پروتئینی برای گرده باید چربی را نیز در نظر بگیریم . اگرچه اهمیت چربی در تغذیه زنبورهای عسل به طور گسترده مورد مطالعه قرار نگرفته است، اما می دانیم که مقدار کمی از کلسترول در پرورش نوزادان استفاده می شود. درصد آن در ماده خشک 0.01 درصد بسیار کم است و می تواند از زنبورهای پرستار تامین شود. دو نتیجه مهم دیگر این بود که انواع خاصی از چربی گرده برای زنبور عسل بسیار جذاب است و برخی اسیدهای چرب خاصیت ضد میکروبی بسیار مهمی دارند.

در حالی که نقش چربی از نظر خوش طعمی به راحتی مشخص شد (با مکمل گرده و سایر جایگزین ها با مقادیر مختلف چربی مشخص شد که زنبورها آنهایی را که دارای محتوای چربی بالاتری هستند ترجیح می دهند)، هنوز کارهای زیادی برای انجام دادن در مورد آن وجود دارد. نقش ضد میکروبی چربی آنچه ما به یقین می دانیم این است که اسید لینولئیک از رشد دو باکتری که می توانند باعث ایجاد حشرات ناخالص اروپایی (Melissococcus pluton) و قارچ آمریکایی (Paenibacillus larvae subsp. larvae) شوند، جلوگیری می کند.

گروه خاصی از اسیدهای چرب – اسید  دکانوئیک (کاپریک)، اسید لوریک ، اسید میریستیک  دارای خواص ضد میکروبی ثابت شده است. بنابراین افزودن یک منبع چربی مانند روغن کانولا یا روغن ذرت می تواند اثر ضد میکروبی قابل توجهی ایجاد کند. با این حال، مصرف بیش از حد این مواد می تواند مضر باشد. راب منینگ نشان داده است که افزایش بیش از 6 درصدی اسید لینولئیک می تواند منجر به محدودیت پرورش نوزاد شود.

در مورد نیازهای ویتامین و مواد معدنی زنبور عسل، مطالعات قطعی بسیار کمی وجود دارد. این یک واقعیت شناخته شده است که ویتامین B برای اکثر حشرات بسیار مهم است و فرض بر این بود که این ویتامین برای زنبورهای عسل نیز یکسان است.

آنچه ما به طور قطع می دانیم این است که با افزودن مواد معدنی به مکمل های پروتئینی، محتوای خاکستر افزایش می یابد(خاکستر باقی مانده ای است که پس از سوختن ماده در دمای 180 درجه سانتیگراد باقی می ماند). گرده ها بسته به منبع 2 تا 4 درصد خاکستر دارند. محتوای بالای خاکستر موجود در گرده یا مکمل های پروتئینی منجر به کاهش پرورش نوزادان شده است. در حالت ایده آل، محتوای خاکستر باید حدود 2٪ یا کمتر باشد. اجزای یک پتی پروتئینی از قبل دارای ویتامین ها و مواد معدنی هستند، بنابراین حاوی خاکستر هستند. بنابراین، هنگام افزودن بسیاری از مکمل های حاوی ویتامین ها و مواد معدنی که برای کمک به پرورش جوجه ها در نظر گرفته شده اند، باید بسیار مراقب باشیم. میزان خاکستر افزایش می یابد و مداخله اثر معکوس خواهد داشت. همین امر در مورد افزودن ویتامین ها و مواد معدنی به شربت شکر نیز صدق می کند. ما به جزئیات زیاد نمی پردازیم، اما این ویتامین ها و مواد معدنی باید در دسترس زیستی باشند تا برای زنبور مفید باشد. هر گونه باقیمانده اضافی فقط هضم محصول را دشوارتر می کند، که در تضاد با یکی از ویژگی های تعیین کننده یک مکمل است: هضم آن باید آسان باشد و حاوی مواد سمی برای زنبور عسل نباشد.

تمام این جنبه ها باید قبل از تصور یک مکمل پروتئین مناسب برای زنبور عسل در نظر گرفته شود. اغلب اوقات، علی‌رغم نیت خوبمان، با اطلاع‌رسانی صحیح، بیشتر ضرر می‌کنیم تا خیر. و این به ویژه در مورد تغذیه تکمیلی صادق است. در موارد قبلی نیز گفته‌ایم: اگر به طور قطع نمی‌دانیم که مداخله ما سودمند است، بهتر است اصلاً این کار را انجام بدهیم

ما قبلاً یک فرمول دقیق از پت های پروتئینی ارائه کرده ایم که نیازهای پروتئین زنبورها را برآورد می کند. یک مکمل پروتئینی نمی تواند جایگزین گرده شود، بلکه فقط در دوره هایی که به عنوان منبع طبیعی در دسترس نیست یا کیفیت آن پایین است (درصد پروتئین کم، نسبت اسیدهای آمینه نامتناسب) آن را تکمیل می کند. ما دیدیم که در دسترس بودن گرده لزوماً به این معنی نیست که الزامات زنبور عسل را برآورده می کند. به عنوان مثال گرده گل آفتابگردان است. علاوه بر این، یکی از علل افت شدید جمعیت کلنی ها پس از جریان شهد آفتابگردان، کیفیت گرده است. دلایل دیگری نیز وجود دارد، مانند استفاده از نئونیکوتینوئیدها و سایر عوامل استرس زا همانطور که در مقالات آینده خواهیم دید.

در نهایت، در اینجا تجزیه و تحلیل چند نوع گرده وجود دارد:

کلزا

پروتئین خام : 22.8٪، 26.1٪، 23.8٪، 23.6٪ (4 منبع تجزیه و تحلیل) | چربی : 7.3٪، 6.9٪، 1.8٪، 6.8٪

آمینو اسید:

Thr وال ملاقات کرد لیو ایزو Phe لیز خود ارگ تلاش كردن
4.9 5.1 2.3 7 4.6 4.3 8.2 2.1 5.1
5.1 5.6 2.3 7.6 4.5 4 8.5 2.7 4.8
3.9 5.2 2 6.6 3.8 3.8 5.6 2.5 6.3
5 5.5 2.5 7.2 5 4.5 8.3 2.2 5.1

آفتابگردان

پروتئین خام : 13.8٪، 12.9٪ (2 منبع تجزیه و تحلیل شده) | چربی : 1.4٪، 1.1٪

آمینو اسید:

Thr وال ملاقات کرد لیو ایزو Phe لیز خود ارگ تلاش كردن
4 4.6 2.2 6.6 4.3 3.7 5.8 4.6 3.7
4.1 4.6 1.8 6.4 4 3.6 6.2 4.8 4

اسطوخودوس

پروتئین خام : 19.4٪ (یک منبع تجزیه و تحلیل شده) | چربی : 2.9٪

آمینو اسید:

Thr وال ملاقات کرد لیو ایزو Phe لیز خود ارگ تلاش كردن
Thr وال ملاقات کرد لیو ایزو Phe لیز خود ارگ تلاش كردن
4.6 5.3 2.2 7 4.4 4.3 5.9 2.5 4.7
3.2 2.7 1.4 5.1 2.3 3.3 5.1 2.3 3.5
3.8 3.1 1.8 5.9 2.6 3.6 5.6 4.2 4.6
3.6 2.9 1.7 5.5 2.4 3.4 5.4 4.2 5.1
3 2.3 1.5 4.6 1.9 2.9 4.9 3.9 4.3
4.3 3.5 2 6.8 3.1 4.3 7.6 4.1 3.4
4.1 4.5 1.5 13.5 5.7 5 2.7 7.3
4.3 4.6 1.8 13.1 5.7 4.6 2.8 8
4.3 5.3 2.1 6.9 4.6 4.6 5.5 2.6 4.2

زغال اخته

پروتئین خام : 13.9٪ (یک منبع تجزیه و تحلیل شده) | چربی : 2.04٪

آمینو اسید:

Thr وال ملاقات کرد لیو ایزو Phe لیز خود ارگ تلاش كردن
3.8 5.4 2.3 6.7 4.7 3.5 6.4 2 5.6

ذرت

پروتئین خام : 14.9٪ (یک منبع تجزیه و تحلیل شده) | چربی : 1.8٪

آمینو اسید:

Thr وال ملاقات کرد لیو ایزو Phe لیز خود ارگ تلاش كردن
5.1 5.9 1.6 6.8 4.8 3.8 5.6 1.9 4.7

گلابی

پروتئین خام : 26.2٪ (یک منبع تجزیه و تحلیل شده) | چربی : 1.8٪

آمینو اسید:

Thr وال ملاقات کرد لیو ایزو Phe لیز خود ارگ تلاش كردن
4.4 5.4 2.4 6.9 4.1 4.2 6.4 2.6 4.8

4.2

4.5 2.2 6 3.6 4.1 6.4 3.7 4.3

دیدگاه شما

رسانه های همکار
استفاده از مطالب سایین شهد برای مقاصد غیرتجاری با ذکر نام سایین شهد و لینک به منبع بلامانع است. کلیه حقوق این سایت به فروشگاه سایین شهد تعلق دارد.
محصول با موفقیت به سبد خرید اضافه شد.